Νυχτερινή ζωή

Νυχτερινή ζωή 2018-03-14T09:17:07+00:00

Στην Οδό Κοραή (παράλληλος της Δαιδάλου), στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου συναντά κανείς έναν πεζόδρομο γεμάτο καφέ- μπαρ με ελληνική και ξένη μουσική που είναι ανοιχτά όλο το χρόνο. Την προτιμούν κυρίως οι νεαρότερες ηλικίες. Στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου (οδός 1866 που ξεκινά από το Μεϊντάνι και φτάνει μέχρι την Πλατεία Κορνάρου), εκτός από καταστήματα για τουριστικά είδη και προϊόντα της παραδοσιακής κρητικής διατροφής, το βράδυ μπορεί να διασκεδάσει κανείς στα ουζερί και τα μεζεδοπωλεία της πόλης ακούγοντας ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη λαϊκή μουσική. Στην οδό Χάνδακος (βρίσκεται λίγο παρακάτω από την πλατεία Λιονταριών και η οποία καταλήγει στον παραλιακό δρόμο του Ηρακλείου) συγκεντρώνονται επίσης αρκετά καφέ- μπαρ της πόλης για τους λάτρεις της έντεχνης ελληνικής μουσικής, της τζαζ, της λάτιν, αλλά και της ξένης και ελληνικής ροκ μουσικής.

Στην πλατεία του Αγίου Τίτου (ορθόδοξος ναός του Αγ. Τίτου επί της οδού 25ης Αυγούστου) αλλά και στους παράλληλους πεζόδρομους, τα ουζερί, τα μεζεδοπωλεία αλλά και τα καφέ μπαρ που παραμένουν ανοιχτά μέχρι το πρωί μπορούν να προσφέρουν όμορφες στιγμές διασκέδασης σε κάθε ντόπιο αλλά και ξένο επισκέπτη. Κοντά στον Άγιο Μηνά (καθεδρικός ναός, πολιούχος του Ηρακλείου) στους τριγύρω πεζόδρομους βρίσκονται τα παλιά «δερμιτζάδικα» από τα πιο παλιά μεζεδοπωλεία και ουζερί του Ηρακλείου με παραδοσιακούς μεζέδες και ρακί, τα οποία προτιμούν όλες οι ηλικίες. Στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης (δυτικά του ενετικού φρουρίου του Κούλε, οδός Σοφοκλή Βενιζέλου), συγκεντρώνονται όλα τα νυχτερινά κλαμπ. Με μουσική ελληνική αλλά και ξένη, με μαγαζιά «ανοιχτά» το καλοκαίρι και θέα τη θάλασσα, οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν την ανατολή του ηλίου πίνοντας το ποτό τους. Οι ηλικίες ποικίλλουν ανάλογα τη διάθεση και την αντοχή του καθενός!

Λίγο πιο έξω από το Ηράκλειο

Για την νεολαία, υπάρχουν οι περιοχές της Χερσονήσου ( 28 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου) και των Μαλίων ( 34 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου), που έχουν έντονη νυχτερινή ζωή. Εκεί υπάρχει μεγάλος αριθμός από pubs, clubs, bars, beach bars όπου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οργανώνονται events με προσκεκλημένους διεθνούς φήμης D.J. Ένας ακόμη κοντινός προορισμός για νυχτερινή διασκέδαση λίγο πιο χαλαρή είναι η παραλία της Αγίας Πελαγίας (18 χλμ δυτικά από το Ηράκλειο) κατά μήκος της οποίας υπάρχουν αρκετά καφέ μπαρ με ξένη αλλά και ελληνική μουσική όπως επίσης και beach bars με πιο χαλαρή μουσική.

Book direct and get 5% discount!
Best rate guaranteed!

Book Now