Γαστρονομία

Γαστρονομία 2018-03-14T09:08:04+00:00

Η κρητική διατροφή δεν είναι απλώς πιάτα παραταγμένα στο τραπέζι, κρύβει μέσα της μια φιλοσοφία ζωής, αναφέρεται στο τρόπο ζωής των Κρητικών, όπου το φαγητό περικλείει ολόκληρο πολιτισμό.

Η κρητική διατροφή είναι μια διατροφή υγιεινή και γευστική, με συνταγές που φτάνουν στις μέρες μας από τα βάθη των αιώνων αλλά και με σύγχρονες δημιουργικές παρεμβάσεις, φτιαγμένες πάντα όμως με υψηλής ποιότητας αγνά προϊόντα της ευλογημένης κρητικής γης. Οι τυχεροί που θα επισκεφτούν τους τόπους εστίασης, είτε πρόκειται για μοντέρνα σύγχρονα εστιατόρια στις πόλεις, είτε για μικρές ταβέρνες και καφενεία στην περιφέρεια, θα βιώσουν ανεπανάληπτες εμπειρίες, θα γίνουν κοινωνοί του «ευ ζην» των κατοίκων του νησιού.

Οι κάτοικοι αυτού του φιλόξενου τόπου, στο πέρασμα των χρόνων, έμαθαν να τιμούν τους επισκέπτες τους με την φιλοξενία που γι’ αυτούς δεν είναι απλά μια συνήθεια, αλλά προσφορά.

Σ’ αυτό το πλαίσιο της ιερής προσφοράς της φιλοξενίας αναπτύχθηκαν και οι πανάρχαιες διατροφικές συνήθειες των Κρητικών με ότι απλόχερα προσφέρει η κρητική γη: λάδι, στάρι, κρασί, μέλι, χόρτα και αρωματικά φυτά γίνονται η βάση για την κρητική κουζίνα, που τα τελευταία χρόνια μακρόχρονες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν τις υγιεινές της ιδιότητες και τη διατροφική της αξία.
Σε όλες τις περιοχές της Κρήτης, όχι μόνο στις τουριστικά αναπτυγμένες, αλλά και στα χωριά της ενδοχώρας υπάρχουν σήμερα εξαιρετικές ευκαιρίες για τον επισκέπτη να απολαύσει τόσο την υπέροχη κρητική κουζίνα, που προσφέρεται σε πάρα πολλές ταβέρνες και παραδοσιακούς χώρους.

Τόπος πλούσιος σε εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές, η ‘Κρήτη διαθέτει εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας τα θαυμάσια υλικά της κρητικής φύσης και διατηρώντας τις παραδοσιακές συνταγές και μεθόδους στην παραγωγή τους.

Όπου, λοιπόν, κι αν βρεθείτε, ακόμα και στο πιο ορεινό χωριό της Κρήτης, να είστε προετοιμασμένοι ότι κάποιος θα βρεθεί να σας κεράσει, ακόμα και στο απομονωμένο καφενείο. Μην πείτε όχι στην εμπειρία να γευθείτε κρασί ή ρακή μαζί με θεϊκά τυριά και χειροποίητο ψωμί, ολόφρεσκα σαλατικά ή και κάποιο μαγειρευτό που θα σας προσφέρει με χαρά η νοικοκυρά. Το σίγουρο είναι ότι οι γεύσεις αυτές θα σας κάνουν να θέλετε να ξανάρθετε στο νησί το συντομότερο!

Book direct and get 5% discount!
Best rate guaranteed!

Book Now