Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις 2018-03-14T09:21:12+00:00

“ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ” – Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου)

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με λαμπρό τρόπο. Πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε αρκετές περιοχές με επίκεντρο την πόλη του Ηρακλείου και κυρίως τις πλατείες Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Αγίου Τίτου, Καλλεργών, την πλατεία Ελευθερίας και την πλατεία Αγίας Αικατερίνης.

Οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πολύ σημαντικών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων της Κρήτης και η έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης με τη συμμετοχή περίπου 300 εκθετών αποτελούν τις βασικές δραστηριότητες των ημερών αυτών. Στην πλατεία Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου υπάρχει κέρασμα επισκέπτες της πόλης με τη συμμετοχή των φορέων του τουρισμού. Φέτος είναι αφιερωμένες στην επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

“RUN GREECE- Heraklion” – ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Το Run Greece, ο νέος αγωνιστικός θεσμός που καθιερώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 5 πόλεις της Ελλάδας, έχει στόχο την προώθηση ενός διαφορετικού τρόπου ζωής. Περιλαμβάνει: Αγώνες 5χλμ, 10χλμ, και παιδιών 600-1200μ. Είναι ένα πολύ σημαντικό, ξεχωριστό αθλητικό γεγονός, που θα παρακινήσει μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με τον μαζικό κλασικό αθλητισμό, και συγχρόνως θα προβάλλει ολόκληρο το νησί μας.

“Αγώνας Pierra Creta” – ΜΑΡΤΙΟΣ

Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε από την αγάπη και το μεράκι λίγων εκ των μερικών δεκάδων φίλων που έχει το άθλημα στο νησί. Αγκαλιάστηκε σαν ιδέα από τους υπόλοιπους και από τον ΕΟΣ Ηρακλείου, καθώς και από τις τοπικές κοινωνίες στη ρίζα του βουνού και τώρα βρισκόμαστε έτοιμοι για την πρώτη του διοργάνωση. Στόχος μας είναι ένας αγώνας που δεν θα έχει να ζηλέψει κάτι σε επίπεδο διοργάνωσης από αντίστοιχους αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και που θα μαγέψει τους συμμετέχοντες με όλο το πακέτο βουνό – σκι – φιλοξενία – κέφι. Όραμά μας είναι να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να διοργανώνεται σε διαφορετικές τοποθεσίες και βουνά του νησιού μας, και τελικά να καθιερωθεί σαν ένας αγώνας διαφήμιση του αθλήματος και του τόπου, όπου οι διεθνείς συμμετοχές θα υπερβαίνουν κατά πολύ τις εθνικές και τις τοπικές.

“MATALA FESTIVAL” – ΙΟΥΝΙΟΣ

Το Matala Festival που πραγματοποιείται στην περιοχή Μάταλα Ηρακλείου (νότια Κρήτη) είναι ένα διεθνές πολιτιστικό γεγονός για όλες τις ηλικίες. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο χρόνο στη μουσική, τις τέχνες και τη λογοτεχνία, που αφορά από τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 μέχρι το σήμερα. Περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες, μουσικοί και λόγιοι συμμετέχουν σε ένα 3-ημέρο-γιορτής γεμάτο χρώμα, πολιτισμό και καλλιτεχνική έκφραση. Πρόκειται για το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα με δωρεάν είσοδο για το κοινό σε όλες τις συναυλίες του, που ξεκίνησε το 2011 και προβλήθηκε σε περισσότερα από 140 τηλεοπτικά δίκτυα παγκόσμια ενώ αναφέρθηκε πάνω από 50.000 φορές σε Διεθνή περιοδικά.

“HOUDETSI FESTIVAL” – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Το “Houdetsi Festival” είναι μια γιορτή μουσικής, φαγητού και τέχνης που πραγματοποιείται στο Χουδέτσι, ένα μικρό χωριό που βρίσκεται 23 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου. Τα τελευταία 3 χρόνια που πραγματοποιείται το επισκέφθηκαν πάνω από 5.000 έλληνες και ξένοι επισκέπτες.

Το Χουδέτσι αποτελεί ένα διεθνή πόλο έλξης μουσικών αφού εκεί βρίσκεται το “Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος” που διοργανώνει πλήθος σεμιναρίων τα τελευταία 10 χρόνια. Το “Houdetsi Festival” το οποίο είναι μια απο τις δραστηριότητες του Μουσικού Εργαστηρίου είναι μια πρωτοβουλία του Ross Daly ο οποίος είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής και των δύο.

“ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ” 1 Ιουλίου- μέσα Σεπτεμβρίου

Το “Ηράκλειο-Καλοκαίρι” είναι το ετήσιο φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου που οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια γιορτή μουσικής, χορού και εικαστικών τεχνών. Αν προτιμάτε να απολαύσετε την συμφωνική ορχήστρα Ηρακλείου ή να χορέψετε ένα πεντοζάλη στον ήχο της λύρας, υπάρχει πάντα κάτι για να κάνετε, κάπου που μπορείτε να συμμετέχετε. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.heraklion.gr/city/festivals/programs.html

Book direct and get 5% discount!
Best rate guaranteed!

Book Now